+32 487 84 65 40 info@nansenrefugee.be

In al zijn activiteiten besteedt NANSEN speciale aandacht aan personen in kwetsbare situaties. In het bijzonder steunen wij slachtoffers van foltering bij hun verzoek om internationale bescherming. Tussen januari 2020 en juni 2021 hebben we zo 54 personen begeleid, onder wie 18 vrouwen. Deze asielzoekers zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Palestina of Guinee, maar bijvoorbeeld ook uit Ethiopië, El Salvador, Eritrea, Afghanistan of de Democratische Republiek van Congo.

In het licht van de behoeften van deze bijzonder kwetsbare en vaak getraumatiseerde mensen, observeert en analyseert NANSEN verschillende aspecten van het asielprocedure.

Voor de allereerste keer zal het Comité tegen foltering van de Verenigde Naties (CAT Committee) op 15 en 16 juli 2021 de Belgische autoriteiten horen in het kader van een gerichte dialoog over bepaalde prioritaire kwesties met betrekking tot de uitvoering van het Internationaal Verdrag tegen foltering.

Lees hier meer over: