+32 487 84 65 40 info@nansenrefugee.be

NANSEN onderzoekt hier de situatie van Irakese homoseksuele mannen die internationale bescherming zoeken. Centraal hier staan onder meer het belang van het recht om gehoord te worden, de bijzondere procedurele noden, de bewijslast en -middelen en het later inroepen van de seksuele oriëntatie. Daarnaast bespreekt NANSEN de beginselen die als leidraad moeten dienen bij de geloofwaardigheidsbeoordeling van de seksuele oriëntatie en/of genderidentiteit. Ten slotte wordt deze publicatie afgesloten met een onderdeel over de situatie van LGBTIQ+-personen in Irak.

Lees hier het NANSEN-profiel 2024-1: “Beoordeling van de beschermingsnood van een Irakese homoseksuele man in het kader van een volgend verzoek”

Dit is een bijgewerkte versie van een eerdere publicatie over hetzelfde thema (zie het NANSEN-profiel 2021-4)