+32 487 84 65 40 info@nansenrefugee.be

In de asielprocedure spelen psychomedische documenten een cruciale rol bij het aantonen van de noodzaak voor internationale bescherming en het identificeren van kwetsbaarheidsfactoren. Met de intervisiesessie van 17 november 2023 willen we graag de waarde van medisch-juridische rapporten volgens de Istanbul Protocol-richtlijnen benadrukken.

Alice Sinon, Legal Officer bij NANSEN, presenteert de Belgische context en de jurisprudentie. Vier deskundigen, twee artsen en twee juristen, analyseren vervolgens de presentaties en beantwoorden vragen van het publiek, elk vanuit hun professionele perspectieven.

Deze sessie kunt u online volgen, en wordt in het Frans en het Nederlands gegeven.

De intervisie is erkend met 2 punten permanente vorming.

INSCHRIJVINGEN  AFGESLOTEN

Hier is het programma