+32 487 84 65 40 info@nansenrefugee.be

Feitenvaststelling en beoordeling van bewijs

De intervisie zal focussen op feitenvaststelling en beoordeling van bewijs bij het onderzoek naar de risico’s bij terugkeer. Aan de hand van een aantal casestudies over Gaza, Afghanistan en Iran zal worden ingegaan op de manieren waarop met name landeninformatie gebruikt kan worden om alle relevante feiten vast te stellen voor een beoordeling van de risico’s. Er zal verder worden ingegaan op het afwegen van alternatieve scenario’s als een manier waarop omgegaan kan worden met onzeker bewijs. Een uiteenzetting door UNHCR Geneva over de obstakels bij de informatie verzameling in Afghanistan wordt ook voorzien.

Let op : de sessie zal in het Engels plaats vinden zonder simultane vertaling

Programma

Inschrijvingen zijn nu gesloten

Wanneer : op 17 november 2022 van 9u30 tot 12u

Waar : via videoconferencing

Erkend opleidingspunten : lopend.